Egészséges, laktató, mégis könnyed?
Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre?
A csirkés cézár wrap egy igazi jolly joker: friss saláta, grillezett csirke, roppanós krutonok, selymes öntet és mindez puha tortillába tekerve. Nincs túlgondolva, mégis minden benne van, amit egy jól sikerült ebédtől vagy vacsorától vársz.
Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. A kenyérkockákat forgasd össze 1 tk olívaolajjal, egy csipet sóval, borssal és fokhagymaporral. Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd aranybarnára kb. 10-12 perc alatt.
A félbevágott csirkemellet fűszerezd meg oregánóval, sóval, borssal és fokhagymaporral. Egy serpenyőben forrósíts 1 evőkanál olívaolajat, és süsd meg a csirkét oldalanként kb. 8-8 percig, míg szép aranybarna és teljesen átsült nem lesz.
A megsült csirkét hagyd kicsit hűlni, majd vágd vékony szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze a salátát, krutont, csirkét, parmezánt és az öntetet. Kóstold meg – ha kell, még egy kis só vagy bors jöhet.
Oszd el a salátát a négy tortillán, tekerd fel, vágd ketté, és már mehet is a tányérra vagy egy uzsonnás dobozba.
Ha elkészítetted, oszd meg velünk! Jelöld be: @vajling.hu – szeretjük látni, hogy mi kerül a tányérodra!
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…