Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?
Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre?

A csirkés cézár wrap egy igazi jolly joker: friss saláta, grillezett csirke, roppanós krutonok, selymes öntet és mindez puha tortillába tekerve. Nincs túlgondolva, mégis minden benne van, amit egy jól sikerült ebédtől vagy vacsorától vársz.

Hozzávalók – 4 adaghoz

  • 1 bögre fehér kenyér, felkockázva (házi krutonhoz)
  • 1 evőkanál + 1 teáskanál olívaolaj
  • 3/4 teáskanál fokhagymapor
  • 3/4 teáskanál só
  • 3/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 nagy csirkemell, hosszában félbevágva
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 fej római saláta, frissen aprítva
  • 2–4 evőkanál Cézár öntet, házi vagy bolti
  • 1/4 csésze frissen reszelt parmezán
  • 4 db puha lisztes tortilla

Elkészítés – lépésről lépésre

1. Kezdjük a házi krutonnal

Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. A kenyérkockákat forgasd össze 1 tk olívaolajjal, egy csipet sóval, borssal és fokhagymaporral. Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd aranybarnára kb. 10-12 perc alatt.

2. Grillezzük a csirkét

A félbevágott csirkemellet fűszerezd meg oregánóval, sóval, borssal és fokhagymaporral. Egy serpenyőben forrósíts 1 evőkanál olívaolajat, és süsd meg a csirkét oldalanként kb. 8-8 percig, míg szép aranybarna és teljesen átsült nem lesz.

3. Töltsd meg élettel

A megsült csirkét hagyd kicsit hűlni, majd vágd vékony szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze a salátát, krutont, csirkét, parmezánt és az öntetet. Kóstold meg – ha kell, még egy kis só vagy bors jöhet.

4. Wrapelj bátran

Oszd el a salátát a négy tortillán, tekerd fel, vágd ketté, és már mehet is a tányérra vagy egy uzsonnás dobozba.

TIPP Neked:

  • Vidd magaddal munkába vagy csomagold be a párodnak egy kis üzenettel.
  • Fogyaszthatod melegen vagy hidegen – frissen a legjobb, de másnap is tökéletes ebéd.
  • Ha szeretnéd még egészségesebbé tenni: használj teljes kiőrlésű tortillát vagy cseréld le a majonézes öntetet joghurtos verzióra.

Egészséges & nőies: Miért szeretjük?

  • Mert kiegyensúlyozott: fehérje, rost, zöldség egyben.
  • Mert ápol és nem túlterhel.
  • Mert figyelmességnek is tökéletes – magad felé, vagy mások felé.

Ha elkészítetted, oszd meg velünk! Jelöld be: @vajling.hu – szeretjük látni, hogy mi kerül a tányérodra!

Nyers Marcell

Recent Posts

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

3 nap ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

5 nap ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

5 nap ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

1 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

1 hét ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

1 hét ago