Forrás: David Rocco
A vargányaleves egy nagyon különleges és laktató vidéki különlegesség, amelyet szinte minden házban máshogy készítenek.
Az erdei gombák királyaként is számon tartott vargányákból nagyon finom levest készíthetünk, ráadásul, ha szerencsések vagyunk októberben még ki is foghatjuk a piacon, a gomba ugyanis júniustól körülbelül októberig terem.
A vargánya jellegzetes, kissé dióra emlékeztető aromája, hihetetlenül ízletes, amelyet frissen és szárítva is szokás fogyasztani. Arra érdemes odafigyelni, hogy csakis frissen szedett gombát vigyünk haza a piacról, és amint időnk engedi azonnal készítsük el!
A vargányaleves nem egy nagy ördöngösség, a gomba felhasználásának gazdag hagyományai vannak Erdélyben, de itthon is okkal népszerű.
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…