Forrás: David Rocco
A vargányaleves egy nagyon különleges és laktató vidéki különlegesség, amelyet szinte minden házban máshogy készítenek.
Az erdei gombák királyaként is számon tartott vargányákból nagyon finom levest készíthetünk, ráadásul, ha szerencsések vagyunk októberben még ki is foghatjuk a piacon, a gomba ugyanis júniustól körülbelül októberig terem.
A vargánya jellegzetes, kissé dióra emlékeztető aromája, hihetetlenül ízletes, amelyet frissen és szárítva is szokás fogyasztani. Arra érdemes odafigyelni, hogy csakis frissen szedett gombát vigyünk haza a piacról, és amint időnk engedi azonnal készítsük el!
A vargányaleves nem egy nagy ördöngösség, a gomba felhasználásának gazdag hagyományai vannak Erdélyben, de itthon is okkal népszerű.
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…