Levesek

Fahéjas almakrémleves

A fahéjas almakrémleves nemcsak melegen, de lehűtve tavasszal és nyáron is nagyon ízletes. 

Az almakrémleves az a fajta gyümölcsleves, ami nemcsak a nyári melegben, hanem télen, forrón szürcsölgetve is jól esik. A téli-nyári leveske az év bármely időszakában jó választás, az elkészítése pedig pofonegyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele. A tejszíntől, a fűszerektől és a vaníliás pudingportól pedig desszertnek sem utolsó, ám hogy hidegen vagy melegen fogyasztod, az már csak rajtad múlik.

Hozzávalók

  • 5 közepes alma
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • fél citrom
  • fél csomag vaníliás pudingpor

 

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházakat kivágjuk, és kisebb méretű kockákra feldaraboljuk. Az almákat feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Cukorral és fahéjat szórunk bele, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. A gyümölcsöt közepes lángon  körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük.

A tejhez közben hozzátesszük a pudingport, és egy fakanál segítségével simára dolgozzuk. A tejszínt is hozzáöntjük, majd hozzácsorgatjuk az almához. Az egészet ismét felforraljuk.

Megkóstoljuk, ha pedig szükséges, akkor ízesítünk még rajta. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor botmixerrel pépesíthetjük. Hidegen és melegen egyformán kitűnő. Kész is a mennyei almakrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago