Fotó: Betty Crocker
A fahéjas almakrémleves nemcsak melegen, de lehűtve tavasszal és nyáron is nagyon ízletes.
Az almakrémleves az a fajta gyümölcsleves, ami nemcsak a nyári melegben, hanem télen, forrón szürcsölgetve is jól esik. A téli-nyári leveske az év bármely időszakában jó választás, az elkészítése pedig pofonegyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele. A tejszíntől, a fűszerektől és a vaníliás pudingportól pedig desszertnek sem utolsó, ám hogy hidegen vagy melegen fogyasztod, az már csak rajtad múlik.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházakat kivágjuk, és kisebb méretű kockákra feldaraboljuk. Az almákat feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Cukorral és fahéjat szórunk bele, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. A gyümölcsöt közepes lángon körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük.
A tejhez közben hozzátesszük a pudingport, és egy fakanál segítségével simára dolgozzuk. A tejszínt is hozzáöntjük, majd hozzácsorgatjuk az almához. Az egészet ismét felforraljuk.
Megkóstoljuk, ha pedig szükséges, akkor ízesítünk még rajta. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor botmixerrel pépesíthetjük. Hidegen és melegen egyformán kitűnő. Kész is a mennyei almakrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…