Ha szeretnéd belecsempészni a lencsét az újévi menübe, de sem a salátát, sem a főzeléket nem igazán kedveled, akkor számodra az egyszerű, fűszeres lencsekrémleves lesz a tökéletes választás az új év első napjára.
A babona szerint minél több lencsét fogyaszt valaki január 1-jén, annál szerencsésebb, gazdagabb lesz az új esztendőben. Nos, akár hiszel benne, akár nem, egy biztos: a lencse remekül variálható, ízletes és egészséges alapanyag, amit babonáktól független érdemes rendszeresen fogyasztani, és minél többféle formában és ízesítéssel az asztalra tenni.
A lencsét főzés előtt legalább három-négy órával beáztatjuk, de az se baj, ha egy egész éjszakát ázik. (Ha meg akarjuk spórolni a hajcihőt, akkor konzerves lencséből is készíthetjük.)
Amikor eleget ázott a lencse, leöntjük róla a vizet, áttesszük egy másik lábasba, felöntjük friss vízzel, majd a fűszerek és a babérlevelek társaságában felrakjuk főni.
Ha puhára főtt a lencsénk, levesszük a tűzről, átturmixoljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, a tejszínt, a tejfölt, és az egészet alaposan elkeverjük.
Visszatesszük a tűzre, majd újra felforraljuk, és egy-két percig forraljuk.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel vagy pirospaprikával díszíthetjük, és pirítós kenyérrel tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…