A póréhagymás burgonyakrémleves végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető, és egy kis Cayenne borssal megbolondítva egészen fenséges.
A krémlevesek kiadós, sűrű levesek, amelyek alapja a jó sok puhára főtt, önmagával sűrített zöldség, amelyet aztán kedvünkre fűszerezünk. A póréhagyma és a krumpli édeskés íze remekül passzol egymáshoz, ám a leves igazi pikantériáját a Cayenne bors adja meg.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajon enyhén megpirítjuk.
A tűzről lehúzzuk a lábast, majd a hagymákat elkeverjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a burgonyát, a póréhagymát, a húslevest, kakukkfüvet és ételízesítőt, majd készre főzzük a levest.
A kaliforniai paprikát négy gerezdre vágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és vékony csíkokra felszeleteljük. A levest szűrőn átnyomjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), majd a paprikát üvegesre főzzük néhány perc alatt benne.
Ezután hozzákeverjük a tejszínt, a paradicsompürét és a piros aranyat. Ízlés szerint sóval ízesítjük, és bátran fűszerezzük cayenne borssal. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…