Nem sok levessel találkoztunk ami kiadósabb, sajtosabb és tökéletesebb mint a brokkolis sajtos leves.
Tökéletes választás hűvös estéken, téli éjszakákon, de ha egyszer bele kóstolsz rájössz, hogy bármikor megennéd 🙂 Ez a leves amúgy egy amerikai klasszikus, és a melegség és a kényelem szinonimája.
AZ ÖSSZETEVŐK 4 főre
4 evőkanál vaj
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 szár zeller, vékonyra szeletelve
1/4 csésze liszt
3 csész. alacsony csirke alaplé
só
Frissen őrölt fekete bors
1 nagy fej brokkoli, apróra vágva
1 nagy sárgarépa, lereszelve
2 csésze tej
3 csésze aprított cheddar, plusz még a köretnek
Baguette, tálaláshoz
Elkészítés:
Egy nagy fazékban közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és főzzük puhára kb. 5 percig. Adjuk hozzá a lisztet és 1 percig hagyjuk főni. Lassan adjuk hozzá a csirke alaplevet (ha nincs akkor a vízet), és ízesítsük sóval, borssal.
Adjuk hozzá a brokkolit és a sárgarépát. Forraljuk fel, és főzzük tovább alacsony lángon (takarékon). 20 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután lassan adjuk hozzá a tejet és forraljuk fel, majd keverjük hozzá a cheddart is.
Sóval, borssal ízesítjük, majd a tetejére tegyünk még a cheddart. Bagettel tálaljuk.
Tápérték (adagonként): 651 kalória, 33 g fehérje, 26 g szénhidrát, 4 g rost, 10 g cukor, 48 g zsír, 27 g telített zsír, 971 mg nátrium
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…