Fotó: Delish
Egy nagy tányér selymes, sajtos brokkolikrémleves alaposan eltelít, és különösen jól tud esni a zimankós, zord téli időben.
A krémlevesek nem véletlenül népszerűek az őszi-téli időszakban, hiszen a selymes tejszíntől laktató és tartalmas fogások, és szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből el lehet készíteni őket. A brokkoliból készült leves különösen nagy népszerűségnek örvend, hiszen nagyon gyorsan megvan, és tele van hasznos tápanyagokkal. Annyi a titka, hogy ressre kell főzni, úgy turmixoljuk le, így nem csak a csodaszép élénkzöld színe, de a vitaminok java is megmarad.
1 fej brokkoli
1 liter alaplé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
10 dkg cheddar sajt
10 dkg vaj
kakukkfű
só, bors
Egy lábosban vajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát és az átnyomot fokhagymát, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit.
Megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük az alaplével, és 5-6 perc alatt készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl!
Hozzáöntjük a tejszínt, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, majd mehet bele a reszelt cheddar sajt, egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy a sajt elolvadjon a forró levesben, majd lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.
Tálaláshoz használhatunk egy kevés reszelt sajtot, pirított tökmagot, de a bacon chips is remek választás.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…