Fotó: Delish
Egy nagy tányér selymes, sajtos brokkolikrémleves alaposan eltelít, és különösen jól tud esni a zimankós, zord téli időben.
A krémlevesek nem véletlenül népszerűek az őszi-téli időszakban, hiszen a selymes tejszíntől laktató és tartalmas fogások, és szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből el lehet készíteni őket. A brokkoliból készült leves különösen nagy népszerűségnek örvend, hiszen nagyon gyorsan megvan, és tele van hasznos tápanyagokkal. Annyi a titka, hogy ressre kell főzni, úgy turmixoljuk le, így nem csak a csodaszép élénkzöld színe, de a vitaminok java is megmarad.
1 fej brokkoli
1 liter alaplé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
10 dkg cheddar sajt
10 dkg vaj
kakukkfű
só, bors
Egy lábosban vajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát és az átnyomot fokhagymát, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit.
Megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük az alaplével, és 5-6 perc alatt készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl!
Hozzáöntjük a tejszínt, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, majd mehet bele a reszelt cheddar sajt, egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy a sajt elolvadjon a forró levesben, majd lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.
Tálaláshoz használhatunk egy kevés reszelt sajtot, pirított tökmagot, de a bacon chips is remek választás.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…