Fotó: Pin2Elephant
Ha beüt a kánikula, nincs is finomabb, mint egy nagy tányér hideg eperkrémleves, ami friss mentával vagy egy gombóc vaníliafagyival is nagyon ízletes.
A szép idő beköszöntével egyre kevesebbet szeretünk a tűzhely mellett ácsorogni, így a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásokat keressük, amelyekkel pillanatok alatt elkészül az étel. Gyümölcslevest mindig és mindenből lehet készíteni, de igazából most az epernek van itt a szezonja.
A zamatos eperkrémleves pikk-pakk elkészül, kevés alapanyag kell hozzá, és egyszerűen lehetetlen elrontani.
Az epret nagyon alaposan megmossuk. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, félbevágjuk, és turmixgépbe tesszük.
Ezután hozzátesszük a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a tejet és a tejszínt, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk. (Ha nincs otthon turmix, botmixet is használhatunk)
Néhány órára hűtőbe tesszük, tálaláskor félrevágott eperrel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…