Ha beüt a kánikula, nincs is finomabb, mint egy nagy tányér hideg eperkrémleves, ami friss mentával vagy egy gombóc vaníliafagyival is nagyon ízletes.
A szép idő beköszöntével egyre kevesebbet szeretünk a tűzhely mellett ácsorogni, így a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásokat keressük, amelyekkel pillanatok alatt elkészül az étel. Gyümölcslevest mindig és mindenből lehet készíteni, de igazából most az epernek van itt a szezonja.
A zamatos eperkrémleves pikk-pakk elkészül, kevés alapanyag kell hozzá, és egyszerűen lehetetlen elrontani.
Az epret nagyon alaposan megmossuk. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, félbevágjuk, és turmixgépbe tesszük.
Ezután hozzátesszük a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a tejet és a tejszínt, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk. (Ha nincs otthon turmix, botmixet is használhatunk)
Néhány órára hűtőbe tesszük, tálaláskor félrevágott eperrel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…