Levesek

Villámgyors kelkáposzta-krémleves

Egy nagy tányér forró kelkáposzta-krémleves különösen jól tud esni a hideg őszi napokon. 

Ahogy hűl az idő, és a nappalok rövidülnek, a könnyed, nyárias ételek helyett egyre többször kívánjuk meg a tartalmas, melengető fogásokat. A borongós időjárás remek lehetőség arra, hogy valami finom és tápláló krémlevest készítsünk, amelyek egyszerűen és gyorsan összedobhatóak, és önmagukban is képesek eltelíteni.

Ugyan a kelkáposztáról sokunknak lehetnek rossz emlékei (elsősorban a menzán kapott főzelék miatt), a kelkáposzta-krémlevest feltétlenül érdemes kipróbálni, tejszínnel igazán ízletes és krémes lesz a végeredmény.

Kelkáposzta-krémleves

1 kg kelkáposzta
2 db nagyobb burgonya
2 db tyúkhúsleves kocka
2 dl főzőtejszín
Fűszerek:
2 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál őrölt köménymag
ízlés szerint
1 csipet cukor
A káposztát leveire szedjük, megmossuk, gerezdjeire vágjuk, és felszeleteljük.
A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a fűszereket, a káposztát, és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután a húsleves kockákat is beletesszük.
Ha a káposzta kezd összeesni, hozzárakjuk a kockára vágott burgonyát.
Ha megfőtt minden, akkor botmixer vagy turmix segítségével turmixoljuk. Visszatesszük a gázra, szükség esetén fűszerezzük. Pár percig forraljuk, és lehúzzuk a gázról. Beleöntjük a tejszínt. Egyet forr, és már kész is. Krutonnal tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago