Categories: ReceptekSütemények

Medvehagymás pogácsa

A medvehagyma , amely általában március végén és április elején bontja rügyeit, egy igazi kincs az egészséges étrend részeként. Ez a kora tavaszi növény, mely hasonló időben jelenik meg, mint a hóvirág, rendkívül jótékony hatással van szervezetünkre. A medvehagyma nemcsak friss ízével nyűgözi le az ínyenceket, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

Elsősorban kiemelkedik vérkeringésre gyakorolt pozitív hatása, amely segíthet csökkenteni a magas vérnyomást és javítani az általános szív- és érrendszeri egészséget. Emellett hozzájárulhat az emésztőrendszer egészségéhez is, segítve az emésztést és csökkentve a gyulladásokat.

A medvehagyma sokféle módon felhasználható a konyhában, és egyik legnépszerűbb formája a medvehagymás pogácsa. Íme egy egyszerű recept, amelyben kiemelkedik a medvehagyma friss és ízletes íze:

Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók:

250 g liszt

100 g vaj vagy margarin

100 g reszelt sajt

1 tojás

2-3 evőkanál tejföl

1 kisebb csokor friss medvehagyma (finomra vágva)

1 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt fekete bors

1/2 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (356°F).

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a fekete borsot.

Adjuk hozzá a vajat vagy margarint, és morzsoljuk össze a liszttel, amíg morzsás állagú nem lesz.

Keverjük hozzá a reszelt sajtot és a finomra vágott medvehagymát.

Egy másik kis tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük simára.

Öntsük a tojásos keveréket a lisztes keverékbe, és gyúrjuk össze, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.

Nyújtsuk ki a tésztát egy vékony lapra, majd pogácsaszaggatóval szúrjunk ki pogácsákat belőle.

Helyezzük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 12-15 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd tálaljuk még melegen.

Kép forrás: StreetKitchen.hu

Nyers Marcell

Recent Posts

Már nem elég a pörkölt éjfélkor: Így lett a gasztronómia a modern esküvők új főszereplője

A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…

6 óra ago

Tetőtér-beépítés tervezése: Készítsd elő a terveket és engedélyeket a tavaszi startra!

Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…

6 óra ago

Biztonságos, páramentes tárolás a kerti fémházban

A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…

4 nap ago

Fúrás, csiszolás, darabolás: Por- és forgácsmentes barkácsműhely télen

A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…

4 nap ago

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

3 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago