Nincs is jobb a lusta, ráérős hétvégi reggeleknél, amikor végre mindenki együtt reggelizik, és sietnünk sem kell. Na, ilyen alkalmakra jó választás a szuperlátványos paprikában sült tükörtojás, amivel valóban feldobhatjuk a reggelit.
A tojásban az az egyik legjobb, hogy kifulladásig lehet variálni a belőle készült fogásokat, és többnyire az elkészítésük sem egy nagy ördöngösség. A paprikában sült tükörtojás egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós villásreggeli, amit kedved szerint minden jóval megpakolhatsz, és akár még ebédre vagy vacsorára is kínálhatod.
4 különböző színű kaliforniai paprika
4 db tojás
4 vékony szelet bacon
7 dkg cheddar sajt
bors
friss petrezselyem a tálaláshoz
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, majd a magokat és az ereket eltávolítjuk. A sajtot lereszeljük vagy feldaraboljuk.
A paprikákat egyenként kibéleljük egy-egy szelet baconnel, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, majd mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást is, és megszórjuk a frissen őrölt borssal.
Egy tepsit vagy jénait sütőpapírral kibélelünk, majd elrendezzük benne a paprikákat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a fehérje megkeményedett, de a sárgája még kissé folyós.
A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, majd megszórjuk vele a paprikákat. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…