Receptek

Pár perc alatt összedobható csirkés-zöldséges wrap

A wrap egy könnyen elkészíthető, praktikus és remekül variálható műfaj, amely nem mellesleg még mutatós is. 

Akik rendszeresen követnek minket, azok jól tudják, hogy a gyors, maceramentes fogások hívei vagyunk, egész egyszerűen azért, mert ezek azok az ételek, amelyek a mindennapi rohanásban a legjobban működnek.

A wrap is éppen ilyen, amelyet itthon a szendvicsek finom, palacsintaszerű burkolataként használunk fel a leggyakrabban. Eredetét illetően megoszlanak a vélemények, hiszen mind a spanyol-latin (tortilla), mind pedig a görög-balkáni-közel-keleti kultúrkör (pita) is magáénak vallja. Igazságot szolgáltatni tehát nehéz lenne ezt illetően, abban viszont nincs vita, hogy a wrap egy igazán menő és praktikus stílus, ami nem véletlenül lett ennyire népszerű számos országban.

Csirkés-zöldséges-fetás wrap (2 adag)

2 db teljes kiőrlésű wrap lap
15 dkg csirkecomb
fél lilhagyma
1 nagyobb kápia paprika
1 közepes zöldpaprika
fél cukkini
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
5 dkg feta sajt
Chili Warriors

 

A lilahagymát karikákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. A csirkecombot vékony csíkokra felszeleteljük, majd hozzátesszük a lilahagymához, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Míg készül a hús, a zöldségeket előkészítjük: a paprikákat és a cukkinit vékony csíkokra, julienre vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk.

Ha kész a hús, akkor mehet hozzá a felaprított fokhagyma, a csíkokra vágott paprika és a cukkini. Az egészet párszor átforgatjuk, hogy átmelegedjen a zöldség, ezután megszórjuk oregánóval, és sózhatunk is még, ha szükséges.

Egy másik serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megpörgetjük benne az üres wrap lapokat (akkor lesz jó, ha picit felpúposodik). Ha ez kész, a húsos-zöldséges ragut középre halmozzuk, majd feta sajtot morzsolunk rá, és ízlés szerint chilivel is meglocsoljuk. Ha mindez megvan, fogjuk a wrapot, és a videóban látható módon a feltekerjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago