A paradicsomos tészta egyszerű és klasszikus fogás, de némi fantáziával remekül fel lehet dobni. Paradicsomos-ricottás tészta recept!
Mindegy, hogy milyen napszak vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. Ha megcsúsztunk az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. Nincs ez másképpen a paradicsomos-ricottás tészta esetében sem, a ricotta semleges ízével remekül passzol a paradicsomhoz, ráadásul olyan egyszerű az elkészítése, hogy szinte elrontani sem lehet.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a félbe (vagy negyedekre) vágott koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és néhány percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket, és a tészta főzővízéből is két kanállal kimerünk. 10-15 percig főzzük, ha szükséges utánízesítünk.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük.
A ricottát a tészta tetejére morzsoljuk, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…