Fotó: SoDelicious Recipe
Ha szeretnéd belecsempészni a lencsét az újévi menübe, de sem a salátát, sem a főzeléket nem igazán kedveled, akkor számodra az egyszerű, fűszeres lencsekrémleves lesz a tökéletes választás az új év első napjára.
A babona szerint minél több lencsét fogyaszt valaki január 1-jén, annál szerencsésebb, gazdagabb lesz az új esztendőben. Nos, akár hiszel benne, akár nem, egy biztos: a lencse remekül variálható, ízletes és egészséges alapanyag, amit babonáktól független érdemes rendszeresen fogyasztani, és minél többféle formában és ízesítéssel az asztalra tenni.
A lencsét főzés előtt legalább három-négy órával beáztatjuk, de az se baj, ha egy egész éjszakát ázik. (Ha meg akarjuk spórolni a hajcihőt, akkor konzerves lencséből is készíthetjük.)
Amikor eleget ázott a lencse, leöntjük róla a vizet, áttesszük egy másik lábasba, felöntjük friss vízzel, majd a fűszerek és a babérlevelek társaságában felrakjuk főni.
Ha puhára főtt a lencsénk, levesszük a tűzről, átturmixoljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, a tejszínt, a tejfölt, és az egészet alaposan elkeverjük.
Visszatesszük a tűzre, majd újra felforraljuk, és egy-két percig forraljuk.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel vagy pirospaprikával díszíthetjük, és pirítós kenyérrel tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…