Receptek

Retró kókusztekercs, ahogy mi csináljuk

A kókusztekercs tipikusan az a süti, amely végigkíséri az életünket. Gyerekként mindig imádtuk, ha ezt csinálta a nagyi, és mi tagadás, ma sem mondunk rá nemet. A legjobb benne pedig, hogy nemcsak szuperfinom, de szuperegyszerű is, és sütni sem kell. Mi kell még?

Bár a kókuszgolyónál azért egy icipicit macerásabb, de ígérjük, hogy nem sokkal. És elrontani csak maximum a formáját tudjuk, az ízét egyszerűen lehetetlen. A kekszmorzsás sütik egyébként is mindig bombabiztos ötletek, például, ha nem sok minden van a konyhában, vagy egyszerűen csak nem akarsz egy egész délelőtt rászánni, hogy négy különböző lapot süss ki egyetlen sütinek, akkor ez az egyik legjobb megúszós sütink.

Elég a szóból, jöjjön a recept!

Hozzávalók

50 dkg darált háztartási keksz

15 dkg porcukor

3-4 ek kakaópor (cukrozatlan, nem italpor!)

0,5-1 dl rum (sütőrum is megfelelő)

3-4 dl tej

A krémhez:

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

12 dkg kókuszreszelék

 

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. A rum és a tej mértéke változhat, attól függően, hogy mennyire szeretnénk rumosan, illetve mennyi tejet vesz fel a keksz. A lényeg, hogy a végére gyurma állagot kapjunk.

Két darab 40×50-es sütőpapír között nyújtsuk ki ezt a tésztát kb. 3 milliméter vastagra, igyekezzünk szabályos téglalap formát kapni, ha szükséges a széleket vágjuk le egy kés segítségével, és nyomkodjuk oda, ahova szükséges.

Egy tálban habosítsuk fel a vajat a porcukorral gépi habverő segítségével, és kutyuljuk bele a kókuszreszeléket. Kenjük a krémet a tésztára egyenletesen, majd csavarjuk fel a tésztánkat a sütőpapír segítségével. Göngyöljük a papírba az így kapott hengert, és néhány órára pihentessük a hűtőben. Ezután pedig nincs más hátra, mint felszeletelni.

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago