Gyerekkoromban minden nyarat a nagymamámnál töltöttem a vidéki házában. Az egyik nyár különösen emlékezetes maradt, mert nagymamám akkor tanított meg a sárgabarackos tarte tatin elkészítésére. A kertjükben hatalmas sárgabarackfa állt, ami minden évben roskadozott az érett gyümölcsöktől. Egyik délután, miután meguntuk a játékot a kertben, nagymamám felajánlotta, hogy süssünk valamit. Azóta is emlékszem arra a boldog pillanatra, amikor először fordítottuk ki együtt a tarte tatint a serpenyőből, és az édes, karamellizált sárgabarack illata betöltötte a konyhát. Ez a recept számomra mindig is azokat az örömteli nyári napokat idézi fel, tele nevetéssel és szeretettel.
Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és osszátok meg velem a saját történeteiteket! Jó étvágyat kívánok!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…