Gyerekkoromban minden nyarat a nagymamámnál töltöttem a vidéki házában. Az egyik nyár különösen emlékezetes maradt, mert nagymamám akkor tanított meg a sárgabarackos tarte tatin elkészítésére. A kertjükben hatalmas sárgabarackfa állt, ami minden évben roskadozott az érett gyümölcsöktől. Egyik délután, miután meguntuk a játékot a kertben, nagymamám felajánlotta, hogy süssünk valamit. Azóta is emlékszem arra a boldog pillanatra, amikor először fordítottuk ki együtt a tarte tatint a serpenyőből, és az édes, karamellizált sárgabarack illata betöltötte a konyhát. Ez a recept számomra mindig is azokat az örömteli nyári napokat idézi fel, tele nevetéssel és szeretettel.
Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és osszátok meg velem a saját történeteiteket! Jó étvágyat kívánok!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…