Bár a legdurvább fokhagymarajongók bizonyára ismerik, de a többség bizonyára még csak nem is hallott a sütőben sült fokhagyma receptjéről.
Olykor a legegyszerűbb ételek a legütősebbek, a sütőben sült fokhagyma pedig pont ilyen! Szinte semmi munka nincs vele, mégis olyan finom és pikáns az íze, hogy bárhol, bármikor, bármivel tudnánk enni.
Akár egy puha fehér cipóhoz, de különböző húsokhoz és zöldségekhez is egyaránt megy, a sült fokhagymának ráadásul közel sem olyan intenzív az íze, mint a nyersnek, így még azoknak is érdemes vele tenni egy próbát, akik ki nem állhatják a fokhagyma erős aromáját.
Fogjuk az egészséges fokhagymákat (nem a gerezdeket, hanem az egész fokhagymafejeket), és fejtsük le a külső, leváló héját (ne hámozzuk meg teljesen!).
A tetejüket vágjuk le, és szépen sorjázzuk a tepsibe őket. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg (ez szépen befolyik majd a gerezdek közé), és 150 fokon előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük aranyszínűre.
A sült fokhagymát adhatjuk köretként olaszos sült húsokhoz, zöldségekhez, a héjból kinyomva kenhetjük pirítós kenyérre, olívaolajjal összetörve ízesíthetünk vele szószokat, sőt levest is készíthetünk belőle. Fehérborral kínálva egyszerűen isteni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…