Így készül nálunk a tökéletes palacsinta

Szokták mondani, hogy a konyhai főzőtudomány a palacsintatésztánál kezdődik. De mégis, hogyan készül az igazán jó palacsinta?

Lehet lekváros, fahéjas, túrós, darált húsos, baconös, gombás, zabos, vagy amilyet csak szeretnénk. A palacsintának ezer arca van, ráadásul tipikusan az az étel, amit bárhol, bárhogy és bármivel meg tudunk enni.

Szerény összetevőiből adódóan gyorsan rásütik, hogy palacsintát sütni bárki tud, és bár való igaz, hogy nem egy nagy ördöngösség, ha igazán finomra vágyunk (és naná, hogy arra vágyunk), akkor érdemes egy-két trükköt megfogadni – például azt, hogy a tésztában a sok cukor felesleges, a jó teflonos sütő pedig aranyat ér.

Természetesen a most következő videóban is a palacsintáé a főszerep: a Vájling konyhájában ezúttal Marcell kollégánk mutatja meg, hogy készül az igazán jó palacsinta, és mire figyeljünk oda a tészta készítésekor.

Hozzávalók

3 tojás
35 dkg liszt (12 ek)
0.5 tej
csipet só
1 ek cukor
2 ek étolaj

Egy keverőtálba 12 evőkanál lisztet és 3 tojást rakunk, majd egy csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral megszórjuk.

A tésztát elkezdjük keverni, öntünk hozzá egy fél deci tejet, és addig kavarjuk, míg nokedli állagot nem kapunk, és csomómentes nem lesz. Mehet bele egy kevéske olaj is.

Ezután felöntjük annyi tejjel, hogy folyamatos kevergetés mellett körülbelül tejszín állagot kapjunk. Ha ez megtörtént, tegyük félre a tésztát fél órára pihenni.

Ha letelt a 30 perc, kezdődhet is a sütés: az első alkalommal nyugodtan használjunk több olajat, hogy a tészta véletlenül se ragadjon oda a serpenyőhöz. Ha kész vannak a palacsinták, ízlés szerint ízesítsük!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

1 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

1 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

5 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago