Receptek

Így készül nálunk a tökéletes palacsinta

Szokták mondani, hogy a konyhai főzőtudomány a palacsintatésztánál kezdődik. De mégis, hogyan készül az igazán jó palacsinta?

Lehet lekváros, fahéjas, túrós, darált húsos, baconös, gombás, zabos, vagy amilyet csak szeretnénk. A palacsintának ezer arca van, ráadásul tipikusan az az étel, amit bárhol, bárhogy és bármivel meg tudunk enni.

Szerény összetevőiből adódóan gyorsan rásütik, hogy palacsintát sütni bárki tud, és bár való igaz, hogy nem egy nagy ördöngösség, ha igazán finomra vágyunk (és naná, hogy arra vágyunk), akkor érdemes egy-két trükköt megfogadni – például azt, hogy a tésztában a sok cukor felesleges, a jó teflonos sütő pedig aranyat ér.

Természetesen a most következő videóban is a palacsintáé a főszerep: a Vájling konyhájában ezúttal Marcell kollégánk mutatja meg, hogy készül az igazán jó palacsinta, és mire figyeljünk oda a tészta készítésekor.

Hozzávalók

3 tojás
35 dkg liszt (12 ek)
0.5 tej
csipet só
1 ek cukor
2 ek étolaj

Egy keverőtálba 12 evőkanál lisztet és 3 tojást rakunk, majd egy csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral megszórjuk.

A tésztát elkezdjük keverni, öntünk hozzá egy fél deci tejet, és addig kavarjuk, míg nokedli állagot nem kapunk, és csomómentes nem lesz. Mehet bele egy kevéske olaj is.

Ezután felöntjük annyi tejjel, hogy folyamatos kevergetés mellett körülbelül tejszín állagot kapjunk. Ha ez megtörtént, tegyük félre a tésztát fél órára pihenni.

Ha letelt a 30 perc, kezdődhet is a sütés: az első alkalommal nyugodtan használjunk több olajat, hogy a tészta véletlenül se ragadjon oda a serpenyőhöz. Ha kész vannak a palacsinták, ízlés szerint ízesítsük!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago