Receptek

Így készül nálunk a tökéletes palacsinta

Szokták mondani, hogy a konyhai főzőtudomány a palacsintatésztánál kezdődik. De mégis, hogyan készül az igazán jó palacsinta?

Lehet lekváros, fahéjas, túrós, darált húsos, baconös, gombás, zabos, vagy amilyet csak szeretnénk. A palacsintának ezer arca van, ráadásul tipikusan az az étel, amit bárhol, bárhogy és bármivel meg tudunk enni.

Szerény összetevőiből adódóan gyorsan rásütik, hogy palacsintát sütni bárki tud, és bár való igaz, hogy nem egy nagy ördöngösség, ha igazán finomra vágyunk (és naná, hogy arra vágyunk), akkor érdemes egy-két trükköt megfogadni – például azt, hogy a tésztában a sok cukor felesleges, a jó teflonos sütő pedig aranyat ér.

Természetesen a most következő videóban is a palacsintáé a főszerep: a Vájling konyhájában ezúttal Marcell kollégánk mutatja meg, hogy készül az igazán jó palacsinta, és mire figyeljünk oda a tészta készítésekor.

Hozzávalók

3 tojás
35 dkg liszt (12 ek)
0.5 tej
csipet só
1 ek cukor
2 ek étolaj

Egy keverőtálba 12 evőkanál lisztet és 3 tojást rakunk, majd egy csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral megszórjuk.

A tésztát elkezdjük keverni, öntünk hozzá egy fél deci tejet, és addig kavarjuk, míg nokedli állagot nem kapunk, és csomómentes nem lesz. Mehet bele egy kevéske olaj is.

Ezután felöntjük annyi tejjel, hogy folyamatos kevergetés mellett körülbelül tejszín állagot kapjunk. Ha ez megtörtént, tegyük félre a tésztát fél órára pihenni.

Ha letelt a 30 perc, kezdődhet is a sütés: az első alkalommal nyugodtan használjunk több olajat, hogy a tészta véletlenül se ragadjon oda a serpenyőhöz. Ha kész vannak a palacsinták, ízlés szerint ízesítsük!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

1 hónap ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

1 hónap ago