Fotó: Delish
A bögrés amerikai palacsinta kisebb és pufibb mint a miénk, és desszertnek és reggelinek is remek választás.
Az imádnivaló, pufi palacsinta mindenki kedvence, ráadásul villámgyorsan megvan, és bögrés változatban is létezik. Legtöbbször juharsziruppal, gyümölccsel, lekvárral vagy vajjal tálalják, de a sima verzió fel is dobható, tehetünk például almát a tésztába, ettől igazán puha és illatos lesz a palacsinta.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.
Gépi habverő segítségével elkezdjük összedolgozni a masszát, akkor lesz jó, ha sima, homogén állagot kapunk.
Az almát megmossuk, megtörölgetjük, lereszeljük. Beleöntjük a palacsintatésztába, majd óvatosan elkeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kis merőkanál segítségével a palacsintát egyenként kisütjük. Vajjal, lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…
A brunch Budapest szívében nem csupán egy étkezés, hanem életérzés. A késői reggeli és korai…
A Soproni sörmárka idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját, és erre az alkalomra különleges újdonságokkal lepte…