Forrás: Cook Together
A lilahagymalekvár az a feltét, amellyel elsőként a hamburgerben ismerkedtünk meg, pedig nem csak a burgerhez, hanem tényleg sok mindenhez passzol.
A lilahagymalekvár megosztó csemege, tipikusan olyan, amelyet egyesek ki nem állhatnak, mások pedig ódákat zengenek róla. Mi egyértelműen az utóbbi csapatot erősítjük, elsősorban azért, mert ez a lekvár szerintünk bármilyen húst vagy zöldséget képes feldobni, a sajtokhoz kifejezetten jól passzol, a hamburgerbe pedig egyenesen kötelező elem.
A balzsamecet és a barnacukor kötelező eleme a lilhagymalekvár receptjének, s bár a fűszerekkel lehet variálni – van aki például kakukkfüvet is rak bele -, mi nem gondoltuk túl, és maradtunk a sónál és a borsnál. A lekvár légmentesen lezárva akár 2 hétig eláll, de ha már felbontottuk, akkor érdemes hamar elfogyasztani – bár nem hinnénk, hogy ez bárkinek gondja okozna.
Az egyszerre édes, sós, savanyú és pikáns hagymalekvár elkészítéséhez bár számtalan recept létezik, miközben a neten kutakodtunk, a lentebb leírt recept nyerte el leginkább a tetszésünket.
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük, utána pedig sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
Hozzáadjuk a barna cukrot vagy mézet, pici vizet és puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és készre főzzük.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…