Forrás: Cook Together
A lilahagymalekvár az a feltét, amellyel elsőként a hamburgerben ismerkedtünk meg, pedig nem csak a burgerhez, hanem tényleg sok mindenhez passzol.
A lilahagymalekvár megosztó csemege, tipikusan olyan, amelyet egyesek ki nem állhatnak, mások pedig ódákat zengenek róla. Mi egyértelműen az utóbbi csapatot erősítjük, elsősorban azért, mert ez a lekvár szerintünk bármilyen húst vagy zöldséget képes feldobni, a sajtokhoz kifejezetten jól passzol, a hamburgerbe pedig egyenesen kötelező elem.
A balzsamecet és a barnacukor kötelező eleme a lilhagymalekvár receptjének, s bár a fűszerekkel lehet variálni – van aki például kakukkfüvet is rak bele -, mi nem gondoltuk túl, és maradtunk a sónál és a borsnál. A lekvár légmentesen lezárva akár 2 hétig eláll, de ha már felbontottuk, akkor érdemes hamar elfogyasztani – bár nem hinnénk, hogy ez bárkinek gondja okozna.
Az egyszerre édes, sós, savanyú és pikáns hagymalekvár elkészítéséhez bár számtalan recept létezik, miközben a neten kutakodtunk, a lentebb leírt recept nyerte el leginkább a tetszésünket.
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük, utána pedig sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
Hozzáadjuk a barna cukrot vagy mézet, pici vizet és puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és készre főzzük.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…