Fotó: The Myeloma Crowd
A sütőtökös-cheddaros tészta kihagyhatatlan az őszi szezonban, hiszen nemcsak az íze, de már a látványa is felemelő.
Mindegy, hogy milyen napszak, vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. A sütőtökös-cheddaros tészta még egy borongós őszi napot is képes feldobni, hiszen finom, szemet gyönyörködtető, és ami a legjobb benne, hogy az összeállításával sem kell sokat bajlódni.
Felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt alacsony lángon mártás állagúra főzzük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a tejszínt. Ezután mehet bele a lereszelt cheddar sajt, amit folyamatos keverés mellett beleolvasztunk a szószba. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá pluszt tejszínt, míg el nem érjük a kívánt állagot.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sűrű szósszal és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…