A sütőtökös-cheddaros tészta kihagyhatatlan az őszi szezonban, hiszen nemcsak az íze, de már a látványa is felemelő.
Mindegy, hogy milyen napszak, vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. A sütőtökös-cheddaros tészta még egy borongós őszi napot is képes feldobni, hiszen finom, szemet gyönyörködtető, és ami a legjobb benne, hogy az összeállításával sem kell sokat bajlódni.
Felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt alacsony lángon mártás állagúra főzzük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a tejszínt. Ezután mehet bele a lereszelt cheddar sajt, amit folyamatos keverés mellett beleolvasztunk a szószba. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá pluszt tejszínt, míg el nem érjük a kívánt állagot.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sűrű szósszal és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…