Fotó: The Myeloma Crowd
A sütőtökös-cheddaros tészta kihagyhatatlan az őszi szezonban, hiszen nemcsak az íze, de már a látványa is felemelő.
Mindegy, hogy milyen napszak, vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. A sütőtökös-cheddaros tészta még egy borongós őszi napot is képes feldobni, hiszen finom, szemet gyönyörködtető, és ami a legjobb benne, hogy az összeállításával sem kell sokat bajlódni.
Felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt alacsony lángon mártás állagúra főzzük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a tejszínt. Ezután mehet bele a lereszelt cheddar sajt, amit folyamatos keverés mellett beleolvasztunk a szószba. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá pluszt tejszínt, míg el nem érjük a kívánt állagot.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sűrű szósszal és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…