A zöldborsós-citromos spagetti receptjével nehéz mellényúlni, finom, laktató, ráadásul vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.
Imádjuk a különféle tésztás fogásokat, különösen, ha vagány, nem megszokott feltéttel készülnek. A citromos-zöldborsós elgondolás elsőre ugyan furcsának tűnhet, remekül tud működni, még úgy is, hogy mindössze három fő alapanyag szükséges hozzá: tészta, citrom és zöldborsó.
500 g spagetti tészta
500 g fagyasztott zöldborsó
1 darab biocitrom (fontos, hogy bio legyen, a héját is fel fogjuk használni a főzésnél)
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. Külön edényben a zöldborsót is feltesszük.
Amikor a tészta készül, egy lábasban a vaj felét és kb. 2 ek. olívaolajat felhevítünk. Közben egy külön tálkába belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját, hozzáöntjük a citrom fél levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet hozzátesszük a felhevített vajhoz-olívaolajhoz.
1-2 kettőt hagyjuk rotyogni, majd a tészta főzőlevéből fél decit kimerünk, hozzáöntjük, és megvárjuk, hogy összeforrjon a mártás.
Ha a tészta és a borsó elkészült, mindkettőt leszűrjük, összekeverjük, majd hozzáöntjük a fokhagymás-citromos keveréket.
Hozzáadjuk a megmaradt vajat, majd az egészet alaposan elkeverjük, hogy a szósz mindenhol átjárja a tésztát. Parmezánnal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…