A palacsinta sütés nem tartozik a legördöngösebb konyha folyamatok közé, – nyugodtan mondhatjuk – bárki el tudja készíteni. Ez valóban így is van, nem egy túl nagy kunszt, és gyorsan meg is van. Bár az igazán tökéletes palacsinta tészta elkészítése azért igényel némi konyha ismeretet. Ezeket soroljuk most fel!

Hozzátennénk, hogy azért itt is akadnak bőven eltérések: van aki vastagon, van aki vékonyan, sósan vagy édesen szereti. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amivel tökéletesítheted a palacsintát!

Csak kevés cukor kerüljön a palacsintatésztába (ha egyáltalán rakunk bele), különben ragadós lesz az alja!

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Az olaj vagy a zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túl sötét lesz és odakaphat. Csorgassunk kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kenjük ki), majd öntsük bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön!

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

A palacsintatészta különösen könnyűvé válik, ha robotgépet használunk hozzá. 

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

A tojásokat mindig alaposan mossuk meg használat előtt, ugyanis számtalan kórokozó tapad meg rajtuk, amelyek óhatatlanul is az ételbe kerülhetnek. 

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

A palacsinta tésztájába tegyünk egy kevés olajat, így nem kell mindig külön-külön csorgatni a serpenyőbe, ezzel időt spórolhatunk. A legelső palacsintánál azonban még tegyünk egy keveset a serpenyőbe, hogy nehogy leragadjon.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

 

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: