Egy magyaros karfiollevest bármikor gyorsan összedobhatunk: ízletes és gyors, ráadásul sok hasznos tápanyag is van benne. 

A zöldséglevesek nagyon gyorsan elkészülnek, ám van egy titkuk: annál finomabbak, minél több zöldséget használunk az elkészítésükhöz, így nyugodtan hozzuk csak el, amit a piacon találunk, azzal rontani biztosan nem fogunk.

A karfiolnak szerintünk egyébként is elképesztő ereje van, ugyanis sok más zöldséggel ellentétben, önmagában is képes a levest elképesztően ízletessé varázsolni, képzeljük el mi történik akkor, ha még másféle zöldséget is mellé pakolunk.

Ebédre vagy vacsorára is kitűnő választás, ugyanis a sok zöldségtől igazán tápláló és finom lesz. Készíthetjük natúran, de tejföllel is gazdagíthatjuk.

Hozzávalók

  • 1 szép nagy fej karfiol
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 darab krumpli
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

 

Nos, amint láthatjuk igazi zöldségkoktél lesz a leves: mindent, ami a zöldségpultból származik, tisztítsunk meg, majd daraboljunk tetszőleges, de lehetőleg nagyjából egységes méretűre. Ha ez megvan, vékony olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, keverjük hozzá a zöldségszekciót – a petrezselyem kivételével -, majd forgassuk át az egészet néhányszor, utána keverjük hozzájuk a lisztet és a pirospaprikát is.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, közepes lángon forraljuk fel, illetve forrás előtt egy pillanattal vegyük kis lángra, és főzzük puhára az összes zöldséget.

Ha minden megfőtt, vágjuk apróra a petrezselymet, és keverjük az egészhez, tekerjünk rá egy kis borsot, ezután még pár percig hagyjuk a lángon, majd vegyük le, és már fogyaszthatjuk is. Forrón érdemes tálalni.

 

Borítókép forrása: Unilever food Solutions

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: