Kezdőlap Diéta & Egészség A strandok sztárja: így lesz tökéletes a főtt kukorica

A strandok sztárja: így lesz tökéletes a főtt kukorica

889
0
Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Most hogy itt a kánikula és a strandszezon, ideje elővennünk a főtt kukorica-témát, ugyanis nem csak a parti árusoktól vehetünk igazán finom példányokat. Nálunk nem telik el úgy nap, hogy ne főznénk, amikor szezonja van, így úgy gondoltuk egy-két jó tanáccsal segítjük azokat, akik hasonló kukorica-őrültek, mint mi. 

Sajnos nem lehet az egész nyarat a vízparton tölteni, pedig nincs is jobb a bódékban árult, roppanós és édes főtt kukorica illatánál, na meg ízénél. Természetesen azért mi is el tudjuk készíteni otthon, csupán egy-két dologra érdemes odafigyelni kukorica-fronton.

Így válasszunk kukoricát

Az első és talán legfontosabb: tartsuk észben, hogy előfordulhatnak olyanok, akik takarmánykukoricát akarnak ránk sózni csemegekukorica címén. Onnan tudjuk megkülönböztetni őket, hogy előbbi jóval sötétebb színű, mint a csemege-változat. Legyünk hát gyanakvókat, és nyugodtan nyissuk szét a kukorica leveleit, hogy lássuk, mivel is állunk szemben.

Érdemes ránézni a kukorica bajuszára is, ha ugyanis fiatal példánnyal van dolgunk, akkor selymes lesz, ha viszont öregebbel – vagy olyannal, amelyet jó pár napja szedtek le – akkor a bajsza száraz lesz. Emellett kukkantsunk bele a kukorica héja alá is, már csak azért is, hogy lássuk, egészségesek-e a szemek.

Így főzzük meg

Ha kiválasztottuk az egészséges példányokat, akkor minél hamarabb főzzük meg, ne tartogassuk őket otthon túl sokáig. Ripsz ropsz megvan, a főzési idővel sem kell sokat bíbelődni, tévhit ugyanis, hogy minél tovább főzzük, annál puhább lesz. Éppen ellenkezőleg!

A csemegekukoricának bőven elég 15 perc, de lehetőleg a héjával együtt készítsük, ugyanis a levelei nagyon finoman megízesítik a főzőlevet. Főzés előtt természetesen alaposan mossuk meg őket, a bajuszát pedig nyugodtan hajítsuk a kukába, arra már nem lesz szükségünk.

Kép forrása: Kuffer

Hozzávalók

  • 4 darab kukorica
  • ízlés szerint 
  • ízlés szerint vaj

A kukoricát jó alaposan mossuk meg, majd távolítsuk el a bajuszát és a takaróleveleit. Tegyük bele egy lábosba a kukoricát – a leveleit is beletehetjük, úgy ízesebb lesz -, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi épp ellepi.

Forrástól számítva maximum negyed óráig főzzük.

Kész is a főtt kukorica, jó étvágyat kívánunk hozzá.

Borítókép forrása: Mom with five

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház