Kezdőlap Hírek Tejbegríz fahéjjal

Tejbegríz fahéjjal

1212
0
Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A már-már puritánul egyszerű tejbegríz receptjét – akármilyen meglepően hangzik is -, de nagyon könnyű elrontani. Mi nem igazán csipjük, ha inni lehet, mint a levest, bár annál talán még rosszabb, ha megáll benne a kanál. 

A titok nyitja a megfelelő grízmennyiség, na és a helyes elkészítési mód. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a tej olyan gyorsan képes kifutni, hogy mire kettőt pislogunk, már sikálhatjuk is a tűzhelyet. Érdemes tehát, már akkor belerakni a grízt, amikor enyhén sistereg és fátyolos tej. No, nem szabad belezuttyantani a grízt, mert akkor csomós lesz a végeredmény, helyette inkább nagyon lassan hagyjuk átcsusszanni a grízszemeket a tejes fazékba.

Ha megérkeztek a grízszemek a lábosba, akkor szép lassan kavargatva, alacsony lángon főzzük meg. Ha így készítjük, akkor biztosan szép állagú tejbegrízt kapunk.

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 4 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • kakaó, fahéj, lekvár vagy befőtt

A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Lassan forraljuk 5 percig, közben kevergetjük. A végén a cukrot és a sót is hozzáadjuk.  Ezután tányérokba töltjük a kész tejbegrízt, majd tálaljuk.

Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hinthetünk, vagy ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, befőttel ízesíthetjük.

Kész is az isteni tejbegríz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Borítókép forrása: Mindmegette

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház