Fresh, fast, fabolous, azaz friss, gyors és csodálatos, hirdeti a Pléz Café mottója. Frissnek friss, gyorsnak gyors, de csodás is? Megmutatjuk!

Elsőként Óbudán, a Kolosy tér környékén nyílt egy Pléz Café, amelyet az ágymoziba menet fedeztem fel. Már akkor eldöntöttem, hogy nekem ezt a helyet biztos ki kell próbálni, a sors azonban közbe szólt, és igencsak pozitív irányba. A minap ugyanis a Corvinon sétálva felfedeztem egy kistestvérét, ahová azonnal be is tértem.

A hely 

A nagyon gusztán és ízlésesen berendezett, mondhatni minimalista beltér egyből kellemes atmoszférát kölcsönöz a helynek. A nem túl nagy helyiség ellenére bőven van alkalmatosságunk leülni, sőt mi több, ha kedvünk úgy tartja (és az idő is kegyes) kinti asztaloknál is helyet foglalhatunk.

20190929 102330

Árak

Az árak a hasonszőrű bio-vegán-paleo bisztrókhoz mérten alacsonyabbak, ami nagy meglepetésként ért, hiszen valljuk be, itthon még mindig nem a legpénztárcabarátabb, ha tudatosan szeretnénk étkezni (sajnos). A előcsomagolt (friss) szendvicsek 500-600 Ft körül mozogtak, a különböző “hamis parfék”, gyümölcsös bowl-ok 500-700 Ft, a főtételek  (boxok) pedig 1600-1800 Ft körül kóstáltak. Egész barátiak, nemde?

Kiszolgálás

A kiszolgálás kedves és baráti volt, készségesen rendelkezésemre állt a pultban álló hölgy, amikor az ételek fotózásáról volt szó. Önkiszolgáló jellegű, azaz mi választhatjuk ki a finom  falatokat, majd a pénztárhoz visszük és kifizetjük. Helyben is elfogyasztatjuk, de az elvitellel sincs probléma, hiszen az itt lévő ételek gyakorlatilag egytől egyig előrecsomagoltak.

Na, és a lényeg

Mivel délelőtt látogattam be a Pléz-be, így úgy döntöttem, hogy egy kiadós reggelinek valót választok. Illetve valókat, mivel nem elégedtem meg a tonhalas szendvicsemmel, még egy édesítésmentes chia oats-ot is magamévá tettem. Mindezeket pedig egy málnás-almás cukormentes juice-zal öblítettem le.

20190929 102057

A szendvics nagyon ízletes és bőséges volt, és bár nem volt nagy adag, elég laktatónak bizonyult a benne lévő muníció miatt. Az almás-málnás juice egyenesen isteni volt, a  málna nagyon kellemes és üdítő ízvilágot kölcsönzött az italnak. Viszont jöjjön cikkünk fekete báránya a szilvás oats! Kíváncsi voltam, hogy édesítés nélkül, hogyan fog működni, de sajnos ebbe beletört a bicskája reggelim egyik szereplőjének. Mielőtt fellázadnánk, ehető volt, ugyanakkor kissé íztelen, így sajnos közel sem hozta az elvártakat.

20190929 101421

Ami a leginkább tetszett,hogy az ételek mögött egy fehér kis táblácska részletezte a bennük található összetevőket és allergén anyagokat. Az édességek többsége gyümölcscukrot tartalmazott, de akadt köztük teljesen édesítésmentes finomság is. Voltak komplett menüt kínáló dobozok is, például grillezett zöldségek humusszal vagy különböző saláták tojással, tofuval vagy valamilyen húsféleséggel. Egészen izgalmas ételek is helyet kaptak a pultban: az olívás narancs vagy az avokádós-babos box kifejeztten megkapónak tűnt.

Összegzés – Pléz Café

A szilvás oats ellenére (amely picit alulmúlta a várakozásaimat) jó szívvel tudom ajánlani a Pléz Café-t. A hely közelsége, és nem utolsósorban minősége miatt azt hiszem rendszeres látogatóra talált bennem az étterem. Akik igyekeznek tudatosan étkezni, mégsem akarnak több ezret feláldozni az egészséges étkezés oltárán, azoknak irány a Pléz Café, nem fogják megbánni!

Hirdetés: