eléonore csokoládé

Mindenki kedvence a csokoládé. Bevalljuk őszintén, hogy nekünk is. De sajnos, tény, ami tény, hogy a legtöbb csoki tele van cukorral, amit viszont már sokkal kevésbé csípünk. Akad a csokik között azonban egy igazi kakukktojás: az Eléonore csokicsalád! Tartsatok velük egy kis barangolásra a csokik világában!

Miért egészséges a csokoládé? (na, nem a cukros)

A csokoládé egy kakaóbabból készített édesség, amely – nyugodt szívvel állíthatjuk – hogy a legnépszerűbb finomság szerte a világon. Stresszhatás esetén pedig az egyik legjobb kényelmi étel, hiszen alig várja. hogy utánanyúljunk. De, ha csak egy kis örömre vágyunk, akkor sem jön rosszul, ugyanis képes a központi idegrendszert stimulálva befolyásolni hangulatunkat (persze pozitív irányba). Mindezek mellett a jó csokik tobzódnak az olyan szuper ásványi anyagokban, mint a kálium, a cink és a szelén.

A csokikban található fentil-etil-amin nevű vegyület – amelyet szerelemhormonnak is neveznek – kellemes izgalmat, eufóriát ébreszt bennünk enyhe szívdobogás kíséretében, picit mintha -képletesen értve -belezúgnánk egy pillanatra a csokinkba. Lényeg, ami lényeg (minőségi) csokit enni, jó dolog!

cocoa 3005624 1280
Kakaóbab

De mégis miben más az Eléonore csokoládé?

Nem mindegy viszont milyen csoki, az a csoki, hiszen hiába a kakaóbab számos pozitív hatása, ha vele együtt egy rakat káros anyagot magunkba tömünk. És itt jött képbe nálunk, cikkünk főszereplője az Eléonore csokicsalád. De, hogy, miért is kakukktojás? Ha jobban belegondolunk, több szempontból is úttörő!

  1. Glutén-, tej-és hozzáadott cukortól mentes
  2. 100%-ban kézműves eljárással készültek
  3. legújabb fejlesztésű hozzáadott cukortól mentes belga csoki az alapanyag

Na, de ne ilyen lóhalálával, kezdjük az elején. Az Eléonore csokimanufaktúra nem titkolt célja, hogy a különböző ételintoleranciában szenvedők is fogyaszthassák termékeiket. Bár a csokijaik között akadnak a hagyományos, cukros verziók is, a legtöbb esetben törekednek, hogy egyáltalán ne használjanak töltő-és sűrítőanyagokat. Sokkal inkább előnyben részesítik a natúr, tiszta forrásból származó alapanyagok használatát.

A különleges, és kézzel készült édességek hazánkban, Solt városában látnak napvilágot, ahol egy aprócska kis házikóban, ám annál nagyobb márványasztalon temperálódnak a finomabbnál finomabb csokik.

20191011 172949 1

Mi is teszteltük, és ez jött be a leginkább

Nem voltunk restek, fogtuk magunkat, és egészségtudatos csapat lévén, ki is próbáltuk a hozzáadott cukortól mentes, maltittal édesített egyedeket. Vagyis négyet közölük. Nos, jöjjenek, hát a versenyzők:

  • fehércsokoládé fekete ribizlivel és málnával
  • tejcsokoládé pirított mandulával és eperrel
  • étcsokoládé pirított dióval és meggyel
  • tejcsokoládé pirított pisztáciával és málnával

Igazából akkor sem tudnánk beléjük kötni, ha akarnánk. Mindegyikről elmondható, hogy nyugodtan versenyre kelhet az agyoncukrozott csokoládékkal, sőt – személy szerint – jobban is értékeltük, hogy valóban a természetes kakaós ízvilág volt a domináns. Persze a verseny az verseny, így ha nagy nehezen is, de megszületett a végeredmény!

  1. étcsokoládé pirított dióval és meggyel
  2. tejcsokoládé pirított mandulával és eperrel
  3. tejcsokoládé pirított pisztáciával és málnával
  4. fehércsokoládé fekete ribizlivel és málnával
20191013 110536 2
Az első két helyezet: balról az epres-mandulás csoki; jobbról a diós-meggyes étcsoki

Bár az első két helyezet sokáig fej-fej mellett volt, egy hajszállal, mi mégis az étcsokoládésra szavaztunk. Jó szívvel ajánljuk az Eléonore csokoládé minden fajtáját azoknak, akik nem akarnak lemondani a finomságokról, de az egészséget is szem előtt tartják. Kóstoljátok meg őket bűntudat nélkül, nem fogjátok megbánni!

 

Hirdetés: