Nem győzzük hangsúlyozni mennyire egészséges, és nem utolsósorban finom a sütőtök. Ideje belehúznunk, ha még szeretnénk élvezni a sült tök ízét, ugyanis már kifutóban van a boltok polcairól. A minap mi is készítettünk néhány szelettel, így jött az öltet, hogy mutassunk néhány trükköt, amivel tökéletesítheted az idei év utolsó sült tökeit!

Minden a választásnál kezdődik

Az első és legfontosabb dolog az érett és egészséges sütőtök kiválasztása: kemény, vastag húsú, rövid, vastag, de száraz kocsányú tököt válasszunk. Ha a tök tisztítása során a húsrész szálakra bomlik vagy a színe világos citromsárga, akkor sajnos bizony rossz tököt választottunk.

A tök akkor van készen, ha villával könnyen átszúrható. A jó minőségű egyedekből, szakszerűen elkészített változat világossárga árnyalatot kap, külső rétege kemény lesz és kiszárad.

5145614003 a652b90c36 c

És amivel megdobhatjuk a sült tököt!

A sütőtök magában is isteni, de fel is turbózhatjuk ezzel-azzal. A mézes verzió egész klasszikusnak számít, ám akad még tipp a tarsolyunkban.

Elsőre talán furán hangozhat, ám egy zöld fűszeres verzióval eléggé megdobhatod a tél slágerét. A rozmaring, a kakukkfű nagyon illik hozzá, így ezeket vágjuk nagyobb darabokra. Egy széles kés pengéjével nyomkodjuk szét a fokhagymát, majd egy-egy csepp olajat öntsünk a tökszeletekre. Ezután jöhetnek rá a fűszereket, valamint a felaprított fokhagyma a tetejükre. Így kerüljenek meg a sütőbe.

Remekül harmonizálnak az ízek, és a klasszikus változat mellé pompás kiegészítő!

Hirdetés: