Hogy mi lehet jobb egy mákos gubánál? Hát a mákosguba torta! Természetesen a hagyományos recepttel sincs semmi gond, de hát nem is mi lennénk, ha kicsit nem cifráztuk volna!

Egyszerűen annyira finom lett, hogy biztos nem most készítettük el utoljára. És a legjobb, hogy egész egyszerűen elővarázsolható. Mutatjuk hogyan!

Hozzávalók

  • 12 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs vanília cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
    A krémhez :
  • 4 db tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2 cs vanília cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
    Tetejére :
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs zseléfix
  • egy kevés mák

20191226 143113 scaled

A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgáját kiverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet felmelegítjük a vajjal, és hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön szépen besűrítjük.

A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, hogy megszívja magát kellőképpen. A 26 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kifliket, és 170 fokon 20-25 percig sütjük.

A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral kikeverjük.  A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk, hogy kihűljön, majd a vajjal jól elkeverjük.

A kihűlt guba tetejét megkenjük a krémmel, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.

 

Hirdetés: