Az amerikai konyha emblematikus darabja az amerikai káposztasaláta, amelynek alapváltozata roppant olcsó, és kevés dolog szükségeltetik hozzá. Egy klasszikus coleslaw recept szerintünk mindig jól jön, úgyhogy ma ezzel kedveskedünk.

A coleslaw remekül illik grillezett vagy roston sült húsokhoz, de sült vagy rántott húsokhoz is tökéletesen passzol. Amerikában gyakran teszik a hamburgerbe is, itthon leginkább a hamburger mellé választhatjuk, mint köretet. Ezenkívül hidegtálakon is szuperül mutat, például pirítósra kenve is isteni.

A coleslaw recept egyéni ízlés szerint dúsítható, az alap összetevőkön kívül gazdagíthatjuk hagymával, reszelt almával, de ha ránk hallgattok ezt a mártást nem gondoljátok túl.

Mutatunk egy nálunk már bevált receptet, amellyel szerintünk igazán tökéletes a coleslaw.

2661198091 a0984c0080 c
Készíthetjük lila káposztából is, a látvány így még inkább magáért beszél.

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 dl  tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek mustár (cukor helyett)
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom kifacsart leve

A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb méretű tálba belehelyezzük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket ízlés szerint, és összekeverjük.

Egy másik tálban összekavarjuk a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, borsozzuk, ezután hozzákutyuljuk a mézet és a citromlevet.

Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a salátát.

Hirdetés: