Ma már retrónak számít, de a mi gyerekkorunknak megvolt a maga igazi büfés szendvicse. Turista szalámis, tojáskarikás rajta egy kis piros arannyal.
Régen a szilveszter elmaradhatatlan kelléke volt, de az iskola büfék, a szülinapi zsúrok és a házibuliknak is elmaradhatatlan kelléke volt a retro szendvics. Szerintünk Húsvétra is ideális, természetesen fel is turbózhatjuk, de fontos, hogy megtartsuk a régi hangulatot és az ízeket.
Bár manapság már mindenféle fancy falatok kerülhetnek a hidegtálakra, de szerintünk a retro szendvicsnek még mindig az asztalon a helyük. Mutatjuk, mi hogyan készítjük.
Hozzávalók
- (zsúr)kenyérTurista
- margarin
- szalámi/párizsi
- főtt tojás
- uborka
- pirosarany/gulyáskrém
- reszelt sajt
A kenyereket szép alaposan megkenjük margarinnal (itt igyekezzünk azért a jó minőségűt választani), majd jöhet rá a szalámi, a főtt tojás, a savanyú uborka, a reszelt sajt, na és az elmaradhatatlan pirosarany!
Kép forrása: cookpad.com