Kezdőlap Diéta & Egészség Egyszerű gyomorkímélő karalébéleves Húsvét után

Egyszerű gyomorkímélő karalébéleves Húsvét után

1082
0
Hirdetés:

Ha sokat ettünk a húsvéti ünnepek alatt, akkor pont jól fog jönni egy könnyű karalábéleves. Se liszt, de rántás, se tejföl!

Bár gyermekkorunkban utáltuk, felnőttként annál nagyobb rajongói vagyunk a karalábénak. Szívesen esszük például nyersen is, de legjobban levesként szeretjük. Krémlevesként is elkészíthetjük, ez esetben krumplival lehet dúsítani.

Mi a karalábé esetben jobban szeretjük a hagyományos variációt, amit vajas grízgaluskával készítve még jobban feldobhatunk és tartalmasabbá tehetünk.

Mi most egy nagyon laza, könnyed, zöldséges karalábéleves receptet hoztunk tésztával.

Hozzávalók

  • 1 db karalábé
  • 1 nagy db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis db fehérrépa
  • 10 dkg tészta (levesbe való)
  • 1 csokor petrezselyem (ízlés szerint)
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál ételízesítő (natúr)
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint

A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.

A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.

Eztán ráöntünk 1 dl vizet, szórunk rá a natúr ételízesítőből, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.

Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház