Kezdőlap Diéta & Egészség Paradicsomszószos garnélás spagetti egyszerűen

Paradicsomszószos garnélás spagetti egyszerűen

2441
0
Hirdetés:

Villámgyorsan elkészíthető, izgalmas tésztaféle garnélával megspékelve. A paradicsomszószos garnélás spagetti gyors, egészséges és laktató, amely remek ebéd vagy vacsora ötlet lehet.

A tésztás ételek nem unalmasak, hatalmas hasznuk pedig, hogy gyakran mentenek meg minket akkor, ha gyorsan szeretnénk valami laktatót készíteni. Egyszerűen összerakhatjuk, és ha egy kicsit izgalmasabbra vágyunk, feldobhatjuk például tenger gyümölcseivel. Ha pedig a kagylót vagy a polipot nem szeretjük, de a rákot igen, akkor bőséges választék áll rendelkezésre fagyasztott rákokból is a szupermarketekben.

Sokan félve nyúlnak a halakhoz, rákokhoz, tengeri kütyükhöz, ennek egyik oka, hogy a nyersen kapott változatoknak nem egyszerű a megtisztítása (lásd például a rákokét). Ez azonban könnyen kiküszöbölhető, ugyanis konyhakészen is kapni őket, így semmit nem kell bajlódnunk a  tengeri herkentyűk megtisztításával.

A gyorsfagyasztotottak minősége igen változatos lehet, érdemes a nagyobb kiszerelésűt választani, hiszen így az egy adagra jutó költség is alacsonyabb.

Garnélás spagetti, ahogy mi szeretjük.

Hozzávalók

 

  • 25 dkg koktélrák (vagy garnélarák)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg konzerv paradicsom (2 doboz hámozott )
  • 1 dl fehérbor
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 2 ek olívaolaj
  • bazsalikom ízlés szerint (frissel az igazi)
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg parmezán sajt (ízlés szerint)

 

Egy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát.

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd a felkockázott hagymát pirítsuk meg.

A rákot és a felszeletelt fokhagyma felét adjuk a hagymához, és öntsük rá a bort majd így pároljuk kb. 5 percet, sózzuk, borsózzuk, egy kevés pirospaprikát teszünk hozzá, illetve hozzáadjuk a bazsalikomot is.

A párolás után hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket – természetesen friss paradicsomból is készíthető, de macerásabb -, és összerottyantjuk, kb. 5 perc, ha egészben vannak a parik nyomkodjuk szét.

A végén hozzáadjuk a maradék fokhagymát, és ha kell még bazsalikomot is teszünk bele.

A tésztát leszűrjük, tányérra tesszük, majd hozzáadjuk a paradicsomos rákot, és a végén meghintjük reszelt parmezánnal, és egy pohár fehérbor kíséretében tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház