Kezdőlap Diéta & Egészség Gyermekkorunk íze: sóskamártás édesen

Gyermekkorunk íze: sóskamártás édesen

3506
0
Hirdetés:

A sóska igencsak megosztó étel, pedig ha jól van elkészítve, akkor nagyon ízletes lehet. Ezúttal a klasszikus sóskamártás receptjét hoztuk el. 

Egyesek szerint kétféle ember létezik: sóska-vagy spenótpárti. Ha jobban belegondolunk, ebben tényleg van valami, bár mi azon ritka tábort erősítjük, akik mind a spenótot, mind a sóskát szeretik.

Egy szó, mint száz a sóska valóban egy megosztó étel, a “nemszeretem” érzésen pedig a menzai szósz sem segített sokat. Bár a sóskának kora tavasszal van szezonja, fagyasztott formában egész évben elkészíthető. A fagyasztott verzióban ugyanúgy benne maradnak a vitaminok és a tápanyagok, úgyhogy ne idegenkedjünk tőle: ha friss változatban esetleg nem tudjuk megvásárolni, remek alternatíva a fagyasztott is.

A sóska kellemes savanykássága különösen üdítő hatású a meleg évszakokban. A jó sóskamártás titka pedig nem más, mint egy picinyke tejszín és egy kevés cukor. Ez utóbbi esetében azonban figyeljünk a mennyiségre, ne legyen túl sok, ami elnyomhatja a ízét, de túl kevés se, amely miatt savanyú maradhat a mártás.

Hozzávalók

  • 0.5 kilogramm fagyasztott sóskapüré
  • 1 deciliter tejföl
  • 2 deciliter tejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • ízlés szerint 
  • 3 deciliter víz

A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül.

Ezt a receptet annak is érdemes elkészíteni, aki inkább a spenót pártján áll a sóskával szemben!

Borítókép forrása: Blondi konyhája

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház