Kezdőlap Diéta & Egészség Rántott karfiol ropogósra sütve

Rántott karfiol ropogósra sütve

1089
0
Hirdetés:

A karfiol sokaknak kedvence, de legalább annyinak rémálma is. Mi egyértelműen az előbbi csoportot erősítjük, így sokszor készítünk belőle ezt azt. Most éppen egy extrán ropogósra sült rántott karfiol receptjére esett a választásunk. 

A karfiolt egész évben beszerezhetjük a közértből, ráadásul ennek a zöldségnek is nagyon jól áll, ha meghempergetjük egy kis lisztben, belemártjuk egy kis tojásba, majd egy kis zsemlemorzsával is megszórjuk a végén.

Az isteni finom karfiolrózsák miatt a panírozás picit macerás, hiszen gondosan ügyelnünk kell arra, hogy a zöldség mindenhol alaposan be legyen fedve. Ha picit különlegesebbé szeretnénk tenni a megszokott ízvilágot, akkor a lisztet még a bundázás előtt fűszerezzük be: rakhatunk bele például borsot vagy cayenne-borsot is.

A karfiolt sütés előtt érdemes egy picit előfőzni, – van aki sós vízben készíti el – ám nagyon figyeljünk az időre, mert könnyű túlfőzni a zöldséget, és akkor búcsút inthetünk a sütésnek, ugyanis szét fog esni a karfiol.

Hozzávalók

1 fej karfiol
3-4 db tojás
2-3 ek tej
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint liszt
szükség szerint étolaj a sütéshez

A karfiolt rózsákra szedjük és átmossuk. Egy edénybe vizet rakunk, amit felforralunk és megsózunk. Ha a víz forr, beledobáljuk a karfiolt és addig főzzük, amíg újra fel nem forr a víz.

Ha felforrt, azután szűrő segítségével leszűrjük a karfiolt, valamint hideg vízzel átmossuk és kihűtjük.

Egy edénybe lisztet rakunk, majd egy másikba a tojásokat, melyhez két-három evőkanál tejet rakunk és ízlés szerint megsózunk, a harmadik edénybe zsemlemorzsát és egy teáskanál borsot szórunk. Hagyományos módon panírozzuk, majd forró bő olajon nagy fokozaton kisütjük.

Ha elkészült a rántott karfiol, papírszalvétás tálra tesszük és hagyjuk lecsepegni. Ezután tálalunk! Jó étvágyat kívánunk!

Borítókép forrása: Mindmegette

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház