Kezdőlap Diéta & Egészség Hagyományos sóskaleves, ahogyan gyerekként is szerettük

Hagyományos sóskaleves, ahogyan gyerekként is szerettük

16088
0
Hirdetés:

Már rég áhítoztunk a hagyományos, békebeli sóskaleves ízére, úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy engedjünk a kísértésnek, és elkészítsük. A leves szerintünk nagyon finom – természetesen annak, aki szereti a sóskát. 

A sóska savanykás ízvilága már gyerekként is magával ragadott minket, a spenóttal ellentétben ugyanis kifejezetten kedveltük. Érdemes is gyakran fogyasztani, ugyanis a sóska egy tápanyagokban bővelkedő növény, amelyet sokféleképpen lehet a konyhában is hasznosítani.

Van aki magában is szereti a savanykás leveket, de tehetjük salátákba nyersen, főzhetünk bele főzeléket, mártásokat, vagy készíthetjük levesként – éppen, ahogyan mi is tettük. A sóskaleves egyaránt jól esik hidegen és melegen is, ha szeretnénk tejföllel is kínálhatjuk.

Hozzávalók

60 dkg sóska
2 ek olaj/zsír
2-3 ek liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint édesítő/cukor
2 dl tej
4-5 db tojás (el is maradhat)
A sóskát a szárától megtisztítjuk, váltó vízben jól megmossuk, lecsorgatjuk.
Feltesszük az olajat egy edénybe, ha forrósodik, apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk.

Ha jól összeesett, akkor a liszttel megszórjuk, egy kicsit átforgatjuk, amikor pötyögni kezd, 1 liternyi vizet öntünk rá, majd összeturmixoljuk, átszűrjük, visszatesszük főni, sózzuk, édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá, hogy se sűrű, se híg ne legyen.

Felfőzzük, megkeverjük, hozzáadjuk a tejet, felütjük a tojásokat, villával kicsit összekeverjük, vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe.

2 percig főzzük és már kész is.

Borítókép forrása: Cookpad
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház