A rukkola igen megosztó, ugyanis sokan ódzkodnak a csípőssége miatt, pedig érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, hiszen nagyon egészséges. 

A finom rukkola saláta tele van ízekkel és vitaminokkal, így kiváló választás, ha valami könnyed és frissítő ebédre vagy vacsorára vágynánk. A manapság igen divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt magában, amire nagy szükségünk van – főleg a kánikulában, ugyanis az izzadással nem csak vizet, de ásványi sókat is veszítünk.

A friss salátát laktatóbbá varázsolhatjuk, ha valamilyen sajtfélét is teszünk mellé – mi például a bivalymozzarella mellett döntöttünk. A bolti, ízfokozókban dúskáló öntetetek pedig inkább hanyagoljuk, otthon legalább olyan, ha nem finomabbat tudunk készíteni.

Hozzávalók

  • 125 g rukkola
  • 100 g mozzarella
  • 2 db paradicsom (szilva)
  • pár szem olívabogyó

Öntethez:

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A paradicsomot kockázzuk fel, majd keverjük össze a rukkolával és mozzarellával.

Az öntethez kutyuljuk össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsoljuk meg vele a zöldséges keveréket, majd tegyünk rá tetszőleges mennyiségű olívabogyót.

Borítókép forrása: Bien.hu

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: