Kezdőlap Italok A Mad Scientist a Dreherrel közös sört főz

A Mad Scientist a Dreherrel közös sört főz

589
0
Mad Scientist
Hirdetés:

Új közös márkát vezet be a magyar piacra a történelmi hagyományairól híres Dreher Sörgyárak és az újításaival nemzetközileg is elismertté vált Mad Scientist Sörfőzde. A Kőbánya X két variánsban jelenik meg: júliusban a könnyed, tiszta, világos sörök kedvelőit megszólító Underground Lager, majd később a sötét, karakteres különlegességek rajongóit célzó Catacombs Coffee Stout.

A szellemiségében és árazásában is a nagyüzemi variánsok és a kisfőzdék piaca közé érkező új márkát közösen alkotta meg és vezeti be a két kőbányai cég. Az Underground Lager a Drehernél, a Catacombs Coffee Stout pedig a Mad Scientist üzemében készül.

A legnépszerűbb sörtípus újraértelmezve

Az első recept elkészítésénél a két csapat sörfőzőmesterei gyorsan egyetértésre jutottak, így legelőször a hazai piacon és nemzetközi szinten is magasan a legnépszerűbb sörtípust, a lágert gondolták újra. Az előkészítésnél a Kőbánya X Underground Lagerhez magas minőségű, speciális világos maláta mellett Bajorországból származó Spalt és Saphir komlókat használnak.

Mad Scientist

A folyamatok során tradicionális sörfőzési eljárásokat alkalmaznak, a sört alacsony hőfokon erjesztik a pincében, majd hosszabb ideig kondicionálják. A folyamat során többször adnak aromakomlót a sörhöz, hagyományos módon a főzőházban a komlóforralás során, és modern hidegkomlózási eljárással az erjesztést követően is.

Így született meg ez a fűszeres és visszafogottan citrusos ízvilágú, kristálytiszta ropogós láger.

A legbarnább barna sörtípus

Másodikként jelenik majd meg a Kőbánya X Catacombs Coffee Stout – egy igazi fekete sör, amelynek az elkészítése odafigyelést és precíz erjedésvezetést igényel. A pörkölt és enyhébben pörkölt árpamaláta és a zabmaláta mellett zabpelyhet és specialty kávét is főznek a sörbe.

Lágy malátásság és szénsavasság, valamint kávés, kakaós, keserű csokis, karamellás és enyhén a komlótól keserű íz jellemzi.

A Kőbánya X márka a Dreher Sörgyárak disztribúciós rendszerén keresztül 0,33 alumínium dobozos kiszerelésben jut el a fogyasztók széles köréhez. A nagyobb élelmiszerüzletekben a láger már júliusban elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház