Kezdőlap Gasztroturizmus Kávézz cicákkal!

Kávézz cicákkal!

566
0
cat_café
Hirdetés:

Ha nagy cicabarát vagy – ahogy például mi is  – a Cat Café-t neked találták ki, itt ugyanis négylábú kedvenceink társaságában kávézhatunk és falatozhatunk.

A macskás kávézás őrülete csupán néhány éve ütötte fel a fejét Európában, Ázsiában azonban már előtte is nagy népszerűségnek örvendett. Elsőként a japánok haraptak rá az ötletre, ahol a szűkös lakóhelyek miatt kevesen engedhették meg maguknak a cicatartást. A finom kávék és a cicázás ötletét ötvözték a macskás kávézók, ahol kávékortyolgatás közben élvezhetjük a puha léptő, selymes szőrű macsekok társaságát.

Az első macskás kávézót 1998-ban nyitották meg Tajvanon, de a legnagyobb hype Japánban van az ilyen profilú helyek körül. Tokióban legalább több tucat kávézó működik, sőt a cicás mellett már a nyuszis verzió sem számít extrának. Európában elsőként Ausztriában nyílt ilyen kávézó, majd Európa nagyvárosai után Budapest is felzárkózott – már, ami a macskakávézókat illeti.

Egyik ezek közül a töretlen népszerűségnek örvendő Cat Café, amely a belvárosban, a Szent István Bazilika szomszédságában várja vendégeit. A cicaháznak jelenleg 15 négylábú lakója van, fajtiszta main coon-ok, de menhelyről befogadott mentett cicák is. Lévén, hogy egy kávézóról van szó, ne feledkezzünk meg az italválasztékról sem: forró italok (a kivételesen remek teaválasztékra külön felhívnánk a figyelmet), üdítők és alkoholos italok mellett még ehetünk is, van például melegszendvics és sütemény is.

Forrás: Nők Lapja

Igaz, itthon nem számít annyira meglepő dolognak, ha valaki macskát tart, ám annak aki mégsem teheti meg – és közben odavan a szőrgolyókért -, feltétlenül látogasson el ide, igyon meg egy kávét vagy egy teát, és simogasson annyi cicát, amennyit csak szeretne. Szerintünk felejthetetlen élmény.

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház