görög saláta
Forrás: Delish

Egy finom görög saláta annyira hűsítő, hogy mi szívünk szerint minden nap ezt ennénk a nyári melegben. Persze nagyon nem mindegy, hogyan készítjük. 

A görög saláta egyik legfontosabb kelléke a paradicsom: nagyon fontos, hogy édes, érett egyedeket válasszunk, ugyanis ettől lesz igazán zamatos a salátánk, sőt azt sem árt tudni, hogy minél többféle parit használunk, annál finomabb a végeredmény.

Fontos figyelnünk a hagymamennyiségre, ha ugyanis finom salátát szeretnénk készíteni – márpedig nyilván ilyet szeretnénk  – a hatalmas hagymadarabok nemcsak látványban rombolóak, de az ízek összhangján is sokat rontanak.

A hagyma tehát elengedhetetlen kellék, de inkább vágjuk apróra, majd öntözzük meg ecet és olívaolaj keverékével, ettől ugyanis veszít a hagyma a tolakodó ízéből. 

görög saláta
Forrás: Fit Foodie Finds

Hozzávalók

  • fél fej lilahagyma
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 10 darab paradicsom
  • 1 darab uborka
  • 4 evőkanál fekete olajbogyó
  • opcionáls kapribogyó
  • 3 ág friss oregánó vagy szárítottból 1 evőkanál
  • 150 gramm feta
  • ízlés szerint 

 

A lilahagymát apróra vágjuk, és megöntözzük az ecet, és az olaj felének a keverékével. Hagyjuk állni 20 percig, hogy összeérjenek az ízek.

Közben felvágjuk a többi zöldséget kényelmesen bekapható falatokra. A fetát ízlés szerint kockázhatjuk, vagy morzsolhatjuk, én az utóbbiban hiszek: kell az íze a kompozícióba.

Végül a hozzávalókat összekeverjük, még egy kicsit hagyjuk állni a hűtőben, és kész is van.

Forrás: Só és bors

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: