tökmag vegán
Hirdetés:

A Tökmag Vegán közel sem ismeretlen a vega és vegán közösségben, jóhírét pedig nem a véletlennek köszönheti: finom, friss és egészséges fogásaikkal sorra szerzik maguknak a visszajáró vendégeket, akik szájról szájra viszik tovább a hely hírét. 

Nevéhez méltóan a Tökmag Vegán csak egy aprócska helységet tölt meg, éppen ezért általában elvitelre érdemes kérni az ételt, vagy ha jó idő van akár ki is ülhetünk a Hollán Ernő placcára kirakott asztalokhoz, ahol még melegében fogyaszthatjuk el a rendelésünket.

A Tökmag Vegán elsősorban hamburgerezőként ismert, ahol természetesen nem marhából, hanem többek között például cukkiniből, céklából és zöldborsóból készülnek a pogácsák. A hamburgert, ahogy a mondás is tartja, vétek magában enni, így a szemkápráztató hambik mellé kérhetünk még édesburgonya chipset, ami a hely specialitása.

tökmag vegán

Állati eredetű ételnek, cukornak, laktóznak, gluténnak itt helye nincs, ám egészen biztos, hogy nem csak speciális étrenden élőket tudják megfogni az ételek, amelyek elsőként a szemünket, utána pedig az ízlelőbimbóinkat kényeztetik. Bár utóbbit csakis kipróbálás útján lehet megtapasztalni, előbbit mi is bizonyíthatjuk, például ezzel a csodás céklás hamburgerrel, ami a színek végtelen ízkavalkádját hivatott szemléltetni.

tökmag vegán
Hát nem gyönyörű? Forrás: Tripadvisor

Ezzel a képpel picit csaltunk, ugyanis mi nem a céklás, hanem a cukkinis hambit kóstoltuk, ami ha látványban nem is, de ízvilágban egészen biztosan felveszi a versenyt a céklás verzióval.

tökmag vegán
Cukkinis hambi

Az egészséges burgerek mellett is akadnak nyalánkságok bőven: a street food vonalat megtartva válogathatunk az elviteles vegán szendvicsek, levesek, saláták, tészták, és különböző összeválogatott lunch boxok között.

tökmag vegán
Többféle elvitelre optimalizált lunch box közül válogathatunk.

Az édesszájúaknak sem lehet okuk a panaszra, ugyanis két-háromféle desszert mindig színesíti a palettát. Mi a hely nagy büszkeségét, a vegán Mars szeletet kóstoltuk meg, s bár nem mondjuk, hogy összekevertük az eredetivel, kétségkívül jólesett így a menü végére.

tökmag vegán
Vegán Mars-szelet

Bár mi nem vagyunk vegánok, teljes elégedettséggel és megnyugodva távoztunk a Tökmag Vegánból, és nem csak azért, mert egy roppant egészséges menün voltunk túl. Az étel finom volt, a hangulat kellemes, a kiszolgálás pedig profi, pont ahogyan egy minőségi street food helytől elvárnánk!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház