A morzsasüti percek alatt összedobható finomság, ami nem csak desszertként, de reggelinek is remek!
A morzsasütinek magyarítható angol crumble-t, egyszerűen nem lehet elrontani, így kezdő szakácsként sem vallunk vele szégyent. A crumble egyébként valóban brit találmány: a múlt században az angolok nem akarták a hagyományos tészta készítésére pazarolni az ínséges háborús időkben jegyre osztott kevéske cukrot, vajat és lisztet, így született meg a morzsasüti ötlete.
A desszerthez nincs másra szükségünk, mint egy kis cukorra, lisztre és vajra, gyümölcsből pedig friss, fagyasztott és befőtt egyaránt megfelel – mi most almásat készítettünk. Mi azért egy kis fagyival és tejszínhabbal megtoldottuk az élményt!
Hozzávalók
- 60 dkgalma
- 14.5dkg kristálycukor
- 3 dkg hántolt mogyoró
- 10dkg liszt
- 12.5dkg vaj
- 6dkg zabpehely
- tejszínhab
- vaníliafagylalt
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felszeleteljük. Elrendezzük a szeleteket egy tűzálló tálban. Ezután megszórjuk 2 dkg cukorral.
A mogyorót durvára vágjuk. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk a lisztet, a maradék cukrot, és a vajat. Hozzáadjuk a mogyorót és a zabpelyhet, majd az egészet morzsás állagúra dolgozzuk.
Elosztjuk a keveréket a gyümölcsrétegen. 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Friss tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínálhatjuk. Természetesen utóbbi kettő hozzávaló nélkül, magában is nagyon finom az almás morzsasüti.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]