Hirdetés:

A Burger King burgermulti belgiumi vezérigazgatója szerint az egyik marhahúsos hamburgerük bőven megugorja a Michelin színvonalát. 

A gyorsétteremlánc belga szekciója online petíciót indított arra vonatkozóan, hogy új Master Angus hamburgeréért Michelin-csillagot zsebelhessenek be.

Megérdemeljük azt a kis csillagot, nem gondolja?” – dobják fel a labdát a felhívásban, amelyben bár beismerik, hogy első hallásra a Burger King és a Michelin-csillag két külön kategória, felhívják a figyelmet arra, hogy náluk bizony foglalás nélkül, 5 perc alatt készülnek el az ételek, amit kevés Michelin-csillagos étterem mondhat el magáról, nem igaz?

A gyorsétteremlánc petíciója először nem aratott osztatlan sikert – mindössze 500-an írták alá a petíciót -, ám a Guide Michelin figyelmét felkeltette az ügy, így viccesen azt ígérte, hogy egy ellenőr a burgert a szokásos kritériumrendszere alapján fogja megítélni, amely magában foglalja az összetevők minőségét, a főzés elsajátítását, az ízek harmóniáját és azt, hogy a szakács személyisége mennyire jelenik meg az ételben.

burger king michelin
Forrás: Newsweek

A pimasz felhívásnak nyilvánvalóan nem sok értelme van, a Guide Michelin étterem- és szállodakalauz által adományozott Michelin-csillag ugyanis a szakácsművészet királyainak és királynőinek jár: a Vörös Könyv a hotelek és éttermek értékeléséhez egy szimbólumrendszert alkalmaz, amely jelöli árkategóriájukat és komfortosságukat. Jelenleg mintegy 105 étterem szerepel a világon, amelyek a maximálisan elérhető három Michelin-csillaggal rendelkeznek.

burger king michelin
1929-es Michelin Guide étterem és szállodakalauz (“Vörös kalauz”) Forrás: Wikipedia
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház