A sárgaborsó krémleves finom és tápláló fogás, és mivel a vércukorszintünket sem ugrasztja meg, még egészséges is.

A sárgaborsót sokan talán azért nem kedvelik, mert rossz emlékeket őriznek róla a suli konyhájából, pedig a sárgaborsó krémlevesnek a legkevésbé sincs menzahangulata. A sűrű krémlevesek ráadásul nagyon jól esnek a hűvös időben, de valami oknál fogva csak ritkán készítjük hüvelyesekből, pedig aligha léteznek náluk egészségesebb zöldségek.

Mivel a sárgaborsó elképesztő mennyiségű folyadékot képes felszívni, így az is lehet, hogy se habarást, se rántást nem igényel majd a levesünk. Egy kis baconnel vagy kolbásszal pedig igazán pikánssá varázsolhatjuk.

sárgaborsó krémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Wry Toast

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 3 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • füstölt kolbász
  • tejszín
  • kenyérkocka
  • olaj

A sárgaborsót alaposan megmossuk, a  krumplit meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

A borsót és a krumplit egy fazékba beletesszük, és felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.

Ha a borsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük.

A kenyérkockát készen is megvehetjük a boltban , de magunk is ripsz-ropsz elkészíthetjük: 2-3 szelet kenyeret kockákra vágunk és olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a levesre.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: