Hirdetés:

A klasszikus magyaros krumplifőzelék puritánsága ellenére is kihagyhatatlan: gyors, pénztárcabarát, finom, ráadásul vegán formában is elkészíthető. 

Főzeléket lényegében bármiből összedobhatunk, amit a kertben találunk, többek között például krumpliból is. Bár a krumplifőzelék közkedvelt, sokan allergiájuk vagy értendjük miatt nem ehetnek belőle, ugyanis a hagyományos recept sok-sok tejföllel készül.

Az általunk is sokszor készített verzió azonban nyugodt szívvel beilleszthető a vegán, és az intolleranciával élők étrendjébe is, a tejfölt ugyanis vegán krémmel helyettesítettük, amelytől megmarad a krumplifőzelék kellően savanykás íze, amit annyira szeretünk.

Hozzávalók

2 kg krumpli
2 Dr. Oetker Vegán krém
3-4 db babérlevél
1 tk fűszerpaprika
1 evőkanál finomliszt
só, bors

A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd beletesszük a sót, borsot, babérlevelet és a fűszerpaprikát. 30 percen keresztül főzzük, amíg meg nem puhul a burgonya.

A vegán tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és teszünk bele 1 merőkanálnyit a burgonya főzőlevéből.

Beleöntjük ezt a mixet a főtt krumplihoz és egy jó alaposan összekeverjük. Ha szeretnénk extra majoránnával is megszórhatjuk a tetejét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház