krumplipüré körtével
Forrás: Martha Stewart
Hirdetés:

A krumplipüré azért jó műfaj, mert annak ellenére, hogy egy teljesen puritán, egyszerű köret, remekül feldobható apró ötletekkel, például ebben az esetben körtével. 

A krumplipüré népszerűsége gyakorlatilag töretlen, talán még mindig ez a magyarok egyik kedvenc körete különösen a szaftos ételek mellé. Ám, mint minden jót, ezt is meg lehet unni, így néhanapján érdemes feldobni egy-két újítással.

A karamellizált körtével készült krumplipüré például igazán különleges köret, amelyet sokan még rukkolával is megspékelnek a még pikánsabb élményért.

krumplipüré körtével
Forrás: Eat Smarter

Hozzávalók

6 db nagyobb krumpli
2 db körte
20 dkg vaj
1 deci tej
3 evőkanál méz

 

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, majd feltesszük főni.

Míg a krumpli fő, a körtét meghámozzuk a magházát kivágjuk és felkockázzuk.

A vaj felét olvasszuk fel, és tegyük rá a körtét, és pároljuk így. Sűrűn kell kevergetni, figyeljünk, hogy nehogy odakapjon.

Pár perc múlva ráöntjük a mézet, és addig pároljuk, amíg szépen meg nem puhul. Mikor megfőtt a krumpli, a vizet leöntjük róla, hozzáadjuk a vaj másik felét, és alaposan összetörjük.

Azután hozzáadjuk a körtét, azzal is összedolgozzuk, majd jöhet hozzá a tej, és azzal is összekeverjük. Kóstoljuk meg nyugodtan, pici sót is tehetünk hozzá, de az édeskés ízét ne hagyjuk elveszni, az adja meg a köret pikantériáját.

Igazán fenséges köret, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház