Kicsivel ráérősebb reggeleken érdemes nekiállni elkészíteni a tojással töltött paradicsom receptjét, amely picit pepecselős, de minden perce megéri a fáradozást.
Imádjuk a tojásos reggeliket, de mint minden jót ezt is meg lehet unni. Ha már elég volt a rántotta-tükörtojás kombóból akkor érdemes kipróbálni a tojással töltött paradicsomot, amelyet valamivel macerásabb elkészíteni az említett tojásos ételeknél, de megéri a bíbelődést.
A tojásos tölteléknél bízzunk a fantáziákban, és nyugodtan fűszerezzünk kedvünkre, a snidling például remekül passzol hozzá. Aki pedig az erősebb ízekért rajong, mozzarella helyett válasszon intenzívebb ízvilágú sajtot.
Hozzávalók
- 20 dkg mozzarella
- 6 db nagy paradicsom
- 6 db tojás
- 0.5 dl tejszín
- só
- bors
- zöldfűszerek
A paradicsomokat mossuk meg jó alaposan, majd egy konyhai papírtörlő segítségével csepegtessük le.
Vágjuk le a tetejüket, a belsejüket pedig kanalazzuk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikbe külön-külön üssünk bele egy-egy tojást.
A tetejüket locsoljuk meg tejszínnel, majd tegyük rá a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mozzarellát. Egy olívaolajjal kíkent tepsiben szépen rendezzük el a töltött paradicsomokat.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük körülbelül 30 percig.
Ha a tojás éppen megszilárdul, a sajt pedig megpirul, kiverhetjük a sütőből.
Ha kész a tojással töltött paradicsom, akkor ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerekkel, például snidlinggel, és melegen tálalva fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]