Hirdetés:

A zapiekanka egy nagyon népszerű lengyel street food ételféleség, amellyel lépten nyomon összefutni Varsó utcáin, és bár a járvány most nem kedvez az utazgatásoknak, jó hír, hogy a lengyel melegszendvics otthon is simán összedobható. 

A zapiekanka a ’90-es évek klasszikus magyar melegszendvicseire emlékeztet, melyek a suli büféjében és a házibulikban örvendtek nagy népszerűségnek. A lengyel szendvicscsoda vagy pizza – ugyanis így is nevezik – látványra nagyon hasonlít a mi népszerű melegszendvicsünkre, de íze a füstölt gouda sajt és a csiperkegomba miatt kevésbé megszokott.

Bár a gouda és a gomba szerintünk alap, a szendvics-feltéteknek valójában csak a fantáziánk szab határt, így egészen extra vagy különleges összetevőkkel is megpakolhatjuk.

zapiekanka-2-1080x960
Fotó: Pyszne

Hozzávalók

  • 1 darab bagett
  • 2 darab hagyma
  • 500 gramm gomba
  • 15 dekagramm füstölt gouda sajt
  • olívaolaj kevés
  • ketchup a tetejére

A megtisztított gombát és hagymát reszeljük le, majd vágjuk apróra.  Tegyük serpenyőbe, kevés olajjal pirítsuk addig, amíg a gomba alól a víz teljesen elpárolog.

A sajtot reszeljük le.

A félbevágott bagettet kenjük meg a hagymás-gombával, majd szórjuk meg reszelt sajttal, utána toljuk 180 fokos sütőbe és 15-30 perc alatt süssük aranybarnára. A kész melegszendvicsre kerülhet ketchup/mustár/majonéz ízlés szerint.

Az arányok ízlésre szabhatóak, lehet növelni és csökkenteni is a gomba és a sajt mennyiségét.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház