Gyerekkorunk nagy kedvence volt a gofri, ráadásul mostanság újra kezd divatba jönni, és nemcsak a strandok büféiben. 

A gofrisütés legegyszerűbb módja a gofrisütő, így ha valóban komolyan gondoljuk a készítését, akkor jobb, ha mihamarabb beszerzünk egy ilyen készüléket. Ha ez megvolt, a tészta elkészítése már gyerekjáték lesz, csupán arra érdemes odafigyelnünk, hogy a tésztát mindig krémesre, teljesen csomómentesre keverjük.

Fontos még, hogyha a gofrik elkészültek, rácsra helyezzük őket, és ne feltornyozva egymásra, így a gőz szabadon tud távozni, és a tészta is megtartja ropogós külsejét.

nutellás-gofri | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Jessie Daye

Hozzávalók

25 dkg finomliszt
0.5 tk só
2 tk sütőpor
3.8 dl tej
3 db tojás
8 ek napraforgó olaj
3 teáskanál porcukor
Nutella
1 banán

A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját, az olajat és a porcukrot belekeverjük a tésztába.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.

Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.

Ha már aranybarnára sültek, kiszedjük a sütőből, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Ezután megkenjük Nutellával, összeborítunk két gofit, végül pedig egy-két banánszeletet is a tetejére tornyozunk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: